Zimbawe er fra naturens side et vakkert land, Men dessverre er landet nå i dyp krise på grunn av det vanstyre med alle brudd på menneskerettigheter som diktatoren Robert Mugabe må ta hovedansvaret for.

Flere bloggere har tatt til orde for et opprop mot Mugabes diktatoriske terrorvelde, og jeg støtter dette oppropet helhjertet. Siden  jeg er enig med det Pleym , Vampus, Artemisia  og MorHubro allerede har skrevet , vil jeg gi følge opp anmodningen deres med å vise noen fotografier fra Zimbabwe. Over ser vi berømte Victoria Falls, der spill av fosseskum og sol alltid skaper spektakulære regnbuer.

Dette verdensberømte og uforglemmelige fossefallet tåler man å se flere bilder av.

Fra historien husker vi Livingstone, og her ser vi ham på sokkel ved Victoria Falls.

Før vi går videre: Et blikk til nabolandet Sør-Afrika og Robben Island utenfor Cape Town der Nelson Mandela og mange andre som kjempet mot apartheid satt i fangenskap. Det bringer tankene tilbake til apartheidtiden og forholdene de svarte måtte leve under.

Her forteller en medfange av  Nelson Mandela  levende og gripende om  soningen og forholdene i fangeleire. Ikke å undres på at folk jublet over svart flertallsstyre både i Sør-Afrika og Zimbabwe etter alle år med undertrykkende styre av et hvitt mindretall. Nelson Mandela  klarte å få til en fredelig overgang til en ny regjering da Apartheidtidens dager var forbi. Dessverre viste det seg at Robert Mugabe i Zimbabwe ikke innfridde de forventningene  og forhåpningene mange  hadde til ham.

Her er et bilde fra den kjente bydelen Soweto i Sør-Afrika . Lunsj på en av bydelens bedre kafeer. Som man kan se, er forholdene enkle.

Dette er fra en vingård. Wynprofe er et Afrikaans  ord som betyr vinsmaking, så her kan den som har tid og penger komme å smake vingårdens produkter..

De store og rike vingårdene i det sørlige Afrika har vakre parkanlegg.

Her er fasjonable Victoria Falls hotel ved Victoriafossen, der den hvite overklassen nøt en overdådig luksustilværelse mens den fattige svarte underklassen levde under elendige forhold. Fremdeles nyter turister gode dager på dette hotellet.

Frokostserveringen foregår i andre omgivelser enn lunsjen vi så et glimt fra i Soweto.

Parkanlegget ved Victoria Falls hotell er stort og velstelt.

Turister med vestlig valuta kan leve “det gode liv” her.

Forholdene for den vanlige mann og kvinne er ganske annerledes enn man som priviligert turist kan forledes til  innbille seg. I denne hytta bor det tre familier.

Vanlige menneskers hverdag i Zimbabwe er vanskelig for oss å forstille oss i vårt rike Norge. Men nå begynner stadig flere å få mot til å tale  den aldrende diktatoren imot.

Mange reiser til Zimbabwe for å oppleve dyreliv og natur.

Fra Hwanga nasjonalpark, der det er flere hytter man kan overnatte i.

En antilopeflokk holder til i det grønne. Najonalparken rommer mange perler.

Zebraer er flokkdyr, og det er morsomt å se dyr i Afrika på nært hold i sine naturlige omgivelser. Men i bakhodet kverner tankene om vanstyret som menneskene utsettes for.

Her er et nattbilde av en hunn-løve. Selv om bildets kvalitet ikke er bra,  får det plass her

.

 

Elefantene lar  seg ikke affisere nevneverdig  av at vi kommer nær dem.

Det er ikke alltid like lett for en amatør å ta bilder av ville dyr i sine narurlige omgivelser, så for sikkerhets skyld vil jeg fortelle at dette er bavianer.

Her kommer en giraff majestetisk vandrende.

Tur på Zambesifloden, som er en grense-elv mellom Zimbabwe og Zambia. Og apropos grenser: Zimbabwes naboland opplever dyp frustrasjon over det de er vitne til i Zimbabwe.
Her ser vi Zambias strender til høyre i bildet og Zimbabwe til venstre. 

 


Skum og regnbuer er det alltid i vakre og Victoria Falls, denne verdenskjente naturperle i ZIMBABWE, landet med stor naturskjønnhet, men med et styre som har ødelagt landet.

Jeg oppfordrer  bloggere til  å være med på en aksjon for menneskerettighetene i Zimbabwe. Regimet møter nå  press fra verdenssamfunnet, og  alle de som lider under Mugabes vanstyre fortjener vår solidaritet. Mange tror det ikke nytter, eller mener at de vet for lite om Zimbabwe. Men i den situasjonen som er nå og med trusselen om at Mugabe vil satse på enda en ny periode som diktator,  kan vi alle være med å danne en opinion. Summen av enkeltmenneskers  innsats på forskjellige nivå i samfunnet kan gjøre en stor forskjell. 

 Regnbuen i Victoria Falls  kan symbolisere håpet. 

Pleym har skrevet om aksjonen her. og her  

Her finner du lenker til Amnesty International.

Artemisia har skrevet  opprop mot volden i Zimbabwe her
MorHubro har skrevet her. I deres innlegg finner du også flere gode lenker.

Jeg gjentar det Pleym , MorHubro og Artemisia har skrevet og viser at man enkelt og greit kan skrive til utenriksminister Jonas Gahr Støre her

.Flere afrikanske land har nå en mer kritisk holdning til president Robert Mugabes regime, sier utenriksministeren til VG.   Opposisjonen mot despoten blir stadig sterkere, og  Zimbabwe får nå refs fra nabolandene, ikke minst fra Zambia.

Derfor lar jeg et foto fra Zambesie-elven i solnedgang, grense-elven mellom Zimbabwe og Zambia, avslutte dette innlegget . Dessverre kan folket i Zimbabwe ikke leve av naturskjønnhet alene. Vær med på bloggaksjon for å  STOPPE VOLDEN I ZIMBABWE!

Private Starlett-foto.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende